Doplnkové suroviny
Najpredávanejšie
Podľa dostupnosti
Značky
Arašidy
Cukor
Laktóza/mlieko
Lepok/glutén
Orechy
Sezam
Sója
Vajcia

Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.

Želatína jemne mletá 220 gB 200g. To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 200 g
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.

MANGO lyofilizovaný prášok 10 g. Ovocie, ktoré prešlo procesom sušenia mrazom, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť. Proces spočíva v rýchlom zamrazení plodov a následnom odstránení vody vo vákuu, čím sa vytvára ľahká, chrumkavá textúra. Lyofilizované mango má intenzívnu sladkú chuť a je bohaté na vitamíny a minerály.
Balenie: 10 g lyofilizoaného prášku
MANGO lyofilizovaný prášok - viac v detailných informáciách

Pomocou burizónov rýchlo ozdobíte alebo posypete tortu. Sú vhodné aj ako náhrada orechov.
Burizóny sú vhodné aj pre celiatikov a ľudí s alergiou na orechy a arašidy.

Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.

Agar je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium. Agar vytvára hutnejšie želé než iná želatína a je stabilnejšia.
Je úplne rastlinného pôvodu a takmer bez kalórii.
Prirodzený agar je bohatý na jód a stopové prvky. V minulosti bol používaný ako mierny preháňajúci prostriedok, pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.
Požitie nájdete v popise dolu

Práškový cukor, ktorý sa nerozpustí! Používa sa napríklad na šišky, štrúdle alebo na posyp nahých toriet.

Jedlé sušené kvety - PÚČIKY RUŽÍ 9 g. Nádherný a všestranný doplnok, ktoré pridáva eleganciu rôznym pokrmom a nápojom. Sú obľúbené v gastronómii nielen pre ich estetický vzhľad, ale aj pre jemnosť a kreativitu.
Balenie: 100% sušených púčikov ruží
Balené v priehľadnom plastovom vedierku
Jedlé sušené kvety - PÚČIKY RUŽÍ - viac v detailných informáciách

Posyp SLANÝ KARAMEL - drť môžete využiť :
- na dozdobenie povrchu tartaletiek
- na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
- na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
- ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
Obsah balenia: 60 g

Domáci karamelový krém na palacinky, lievance, wafle, k jogurtu alebo k ovsenej kaši, na ochucovanie šľahačiek a krémov ale aj na bežné varenie (napríklad pod kapustu).
Recept na 10-minútové karamelové trubičky nájdete dole v popise.
Doplnili sme aj použitie karamelindy v recepte na veterníky.

Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.

Sušené vaječné bielka majú vynikajúcu schopnosť penenia, sú ideálne na prípravu rôznych cukrárenských výrobkov.
Používajú sa hlavne na makronky, penové pečivo, snehové pusinky (meringues), sultánky, zdobenie medovníčkov, dekorovanie toriet, na naplnenie trubičiek, atď.
Sušené bielky sú okrem varenia a pečenia vhodné aj ako výživový doplnok stravy (nielen pre športovcov).
Jeden balíček nahrádza cca 20 čerstvých bielkov.
Návod na prípravu:
- 50 g sušených bielkov
- 350 ml vody
Zmiešajte sušené bielka s vlažnou vodou. Hotovo!

Vanilínový cukor 1 kg . Všestranne obľúbená prísada, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Využíva sa v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 1 kg
Maxi balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor - viac v detailných informáciách.

Vanilínový cukor 250 g. Všestranná a obľúbená prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 250 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Vanilínový cukor - viac v detailných informáciách.

Vanilínový cukor 500 g.
Vanilínový cukor je všestrannou a obľúbenou prísadou, ktorá dokáže vylepšiť chuť mnohých sladkých jedál. Je obľúbenou prísadou v mnohých kuchyniach, najmä pri pečení a príprave dezertov.
Váha: 500 g
Výhodné balenie vanilínového cukru oceníte pri každom pečení.
Viac v detailných informáciách.

Extra tmavé holandské kakao je výrobok najvyššej kvality. Oceníte ho pri pečení, varení a pri príprave krémov a pudingov. Pri príprave stačí použiť 2/3 množstva ako sa píše v recepte a výsledok bude ešte stále omnoho lepší ako s iným kakaom.
Oproti obyčajnému kakau je kakao holandského typu tmavšie, má bohatšiu čokoládovú vônu a výraznejšiu chuť. Je vhodnejšie aj pre kakaové nápoje.

Hotová ochutená želatína na zákusky a torty, ktorá sa vždy podarí. Môžete s ňou zaliať ovocie na zákuskoch (torte), alebo potrieť ovocie aby sa nevysušilo.
Má príjemnú jemne sladkastú chuť.
Návod na prípravu:
- 500g želatíny
- 140 - 200g vody (140g na prípravu želatínových cukríkov, 200g na zaliatie torty, alebo zákuskov)
Vodu a želatínu dajte spolu do hrnca (pomer 1:1). Ohrievajte takmer do bodu varu. POZOR: Želatína nesmie vrieť - iba sa privedie k bodu varu a odloží sa zo sporáka. Počas chladenia ju občas premiešajte.
Nalievajte na studený múčnik v momente, keď želatína začína hustnúť (cca 40-45°C). Ak želatína zhustne viac ako treba, stačí ju trošku ohriať.

Želatína jemne mletá 220 gB 1 kg. To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.
Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?
Hmotnosť: 1 kg
Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.

Jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 kg. Môžete ju tiež použiť na upratovanie a čistenie v domácnosti, vypiť ju pri pálení záhy, spriechodniť pomocou nej kuchynské odtoky. Je to skutočne všestranná pomocná látka, ktorá má množstvo užitočných aplikácií v rôznych oblastiach.
Váha: 1 kg
Výhodné balenie sódy bikarbóny - ako s ňou ušetriť čas a peniaze
Sódu bikarbónu viete využiť nielen v kuchyni.
Jedlá sóda (sóda bikarbóna) - viac v detailných informáciách

Jedlé sušené kvety - NEVÄDZA 5 g. Nádherný a všestranný doplnok, ktorý pridáva farbu a jemnú chuť rôznym pokrmom a nápojom. Sú obľúbené v gastronómii nielen pre ich estetický vzhľad, ale aj pre jemnú, mierne sladkastú chuť.
Balenie: 100% sušených kvetov nevädza
Balené v priehľadnom plastovom vedierku.
Jedlé sušené kvety - NEVÄDZA - viac v detailných informáciách

MANGO plátky lyofilizované - mrazom sušené 14 g. Ovocie, ktoré prešlo procesom mrazového sušenia, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť. Proces spočíva v rýchlom zamrazení plodov a následnom odstránení vody vo vákuu, čím sa vytvára ľahká, chrumkavá textúra. Lyofilizované mango má intenzívnu sladkú chuť a je bohaté na vitamíny a minerály.
Obsah balenia: 14 g
MANGO plátky lyofilizované - viac v detailných informáciách

ČUČORIEDKY lyofilizované - mrazom sušené 14 g. Ovocie, ktoré prešlo procesom sušenia mrazom, ktorý zachováva ich nutričné hodnoty, farbu a chuť. Lyofilizované čučoriedky majú intenzívnu sladkú chuť a sú bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály.
Obsah balenia: 14 g
ČUČORIEDKY lyofilizované - mrazom sušené- viac v detailných informáciách

Škorica mletá vynikajúcej chuti 100 g. Prírodný prostriedok, ktorý má hypoglykemický účinok, t.j. reguluje hladinu cukru v krvi. Je tiež výborná pri usmerňovaní telesnej hmotnosti a pomáha pri Alzheimerovej chorobe. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom považovaná za najvhodnejšiu prírodnú prevenciu pred chrípkou, prechladnutím či angínou. Med je prirodzené antibiotikum a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.
Balenie: 100 g
Škorica mletá vynikajúcej chuti - viac v detailných informáciách

Dekoračný cukor hrubý vhodný na pečenie a dekoráciu cukrárskych výrobkov. Je termostabilný.

Špeciálny potravinársky gél priesvitnej farby.
Tento špeciálny potravinársky gél sa používa na potieranie a priliepanie jedlého obrázka alebo na preleštenie ovocia.
NÁVOD:
Gél vyberte z vrchného ochranného sáčku. Zo sáčku naplneného gélom odstrihnite dolný rožtek a vytlačte požadované množstvo.
Ak Vám nejaký gél ostane, rožtek ktorý ste odstrihli zviňte a zaistite napríklad kancelárskou spinkou.

Snehové pusinky biele MINI 30 g. Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky biele MINI - viac nájdete v detailných informáciách.

Marshmallows MINI sú vhodné na zdobenie zmrzliny, dezertov alebo len tak na jedenie.
Obsah balenia v sáčku: 50 g
Veľkosť 1 ks: cca 1 x 0,8 cm

Lieskovo-orieškový krokant môžete využiť ako:
- na dozdobenie povrchu tartaletiek
- na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
- na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
- ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
Množstvo použite podľa potreby.

Výhodné balenie na zaváranie a varenie sirupov a džemov, ale i na všestranné domáce použitie.
Okrem kuchynského využitia ju môžete použiť aj na odvápňovanie, čistenie rýchlovarnej kanvice alebo vodného kameňa.

Zemiakové vločky 500 g. Môžete produkt použiť ako rýchlu a pohodlnú náhradu čerstvých zemiakov v rôznych receptoch. Je to dehydrovaný produkt vyrobený zo zemiakov. Vyrábajú sa varením, lisovaním a následným sušením zemiakovej hmoty na jemné vločky.
Váha: 500 g
Zemiakové vločky - viac v detailných informáciách.


Čokoládovo - lieskovcový krém, výhodné balenie 1 kg
Kvalitný Čokoládovo-lieskovcový krém, vhodný do krémov, palaciniek, lievancov, čokoládový milkshake alebo len tak na maškrtenie :)
Pripravili sme ho pre Vás s dôrazom na najlepšie suroviny a bez umelých prísad, aby ste si mohli vychutnať čistú a autentickú chuť.

Prípravok na zahusťovanie ovocných štiav a džemov pre hotové výrobky (zákusky), stabilizuje šťavnaté ovocie pri pečení. Vhodné do závinov, jemného pečiva, lístkového cesta.
NÁVOD:
- 100g prípravku
- 1000g ovocná šťava/voda
- 300 - 600g jemný cukor
- pridajte toľko ovocia, koľko chcete
Zmiešajte prípravok s cukrom. Túto zmes pridajte za stáleho miešania pomaly do šťavy/vody pokiaľ nezískate homogénnu zmes. Do tejto hmoty priamo pridajte ovocie.

Posyp KitKat - malé rozdrvené kúsky sušienok a čokolády môžete využiť :
- na dozdobenie povrchu tartaletiek
- na dozdobenie a dekorovanie zákuskov a toriet
- na dozdobenie a dochutenie zmrzlín
- ako prídavok - príchuť do náplní (zamiešať priamo do náplne)
Obsah balenia: 34 g

LOTUS mleté sušienky sú vyrobené z karamelizovaných sušienok, ktoré sú veľmi obľúbené. Táto zmes je vhodná pre vaše pečenie, na tiramisu alebo cheesecake, prípadne lotusové guličky. Prípadne ju môžete použiť ako dekoráciu na dezerty.
Hmotnosť: 400 g

Glukózový sirup FunCakes možno použiť v rôznych sladkých receptoch, ako sú dezerty, cukrovinky, koláče a džemy. Zabraňuje nežiadúcej kryštalizácii cukru a dáva väčšiu pevnosť napr. modelovacia čokoláda, kráľovská poleva, fondán a gum pasta.
Hmotnosť netto: 375 g

Potravinársky alkohol je vhodný pre styk s potravinami. Používa sa napríklad na maľovanie s farebným alebo trblietavým prachom na poťahovú hmotu ... ale je veľmi vhodný aj ako lepidlo na veľmi jemné kvety z poťahovej hmoty.
Obsah: 14 ml
UPOZORNENIE: Horlavina

Snehové pusinky farebné MINI 30 g. Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 30 g
Snehové pusinky farebné MINI - viac nájdete v detailných informáciách.

Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g. Špeciálna soľ používaná predovšetkým na posypanie pečiva, ako sú praclíky, chleby a ďalšie pečené výrobky. Má väčšie kryštály ako bežná stolová soľ, čo jej dodáva charakteristickú textúru a chrumkavosť.
Váha: 500 g
Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) - viac v detailných informáciách

Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Navyše sa používa v špeciálnych receptoch (napríklad španielské guličky de leche, Rafaello,...)
NÁVOD NA PRÍPRAVU 1 LITRA TEKUTÉHO MLIEKA:
900 ml vody a 100 g sušeného mlieka dobre rozmiešajte (prípadne preceďte).