veľké balenia
Najpredávanejšie
Podľa dostupnosti
Značky
Arašidy
Cukor
Laktóza/mlieko
Lepok/glutén
Orechy
Sezam
Sója
Vajcia

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

Výhodné balenie.
Cukrárska poťahová hmota K2 vo veľkom výhodnom balení je vhodná na poťahovanie toriet a zákuskov, môže sa farbiť potravinárskymi farbami a vymodelujete z nej aj rôzne postavičky a kvietky.

Modelovacia a poťahovacia hmota biela SNOW WHITE 1 kg na poťahovanie a zdobenie cukrárenských výrobkov

Fondant je hotová cukrová poleva na múčniky, zákusky a torty.
Používa sa hlavne na punčové rezy, punčové kocky, ovocné ružové špice a na punčové torty.
NÁVOD:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte na 38°C nad parou, alebo na šporáku pri nízkej teplote aby sa Vám hmota nepripálila.
HUSTEJŠÍ: na polevu punčových rezov (ako je uvedené v recepte)
REDŠÍ: na namáčanie ovocných ružových špicov (pridajte o trochu viac vody)

Pomocou poťahovacej hmoty K3 potiahnete tortu na svadbu či oslavu, ozdobíte ňou Vaše dezerty.
Nie je vhodná na farbenie tmavých odtieňov, farbite len gélovou farbou a pridajte malé množstvo pre docielenie svetlého odtieňu.
Pred poťahovaním dajte hmotu schladiť do chladničky, premieste a pri vaľkaní podsýpajte LEN MAIZENOU (kukuričný škrob).
Výhody hmoty:
- vhodná na poťahovanie aj modelovanie
- je poddajná, dobre sa s ňou pracuje
- je plastická a na rozdiel od iných hmôt nerobí záhyby
- môže sa farbiť gélovými farbami alebo nastriekať jedlým sprejom
V letných mesiacoch (ak máte teplo a hmota je veľmi mäkká) dajte hmotu K3 na chvíľu do chladničky, aby sa s ňou lepšie pracovalo.
NÁŠ TIP: ak robíte tortu, odporúčame dať pod poťahovú hmotu hustú čokoládovú ganache alebo vymiešané maslo s cukrom v pomere 1:1 (napr. 200g maslo + 200g cukor práškový).

Biela tvárna a poddajná hmota s mandľovou vôňou a chuťou je určená hlavne na modelovanie figúrok, kvietkov, ozdôb, ale je vhodná aj na poťahovanie toriet.
Zloženie: cukor, glukózový sirup, rastlinný tuk (palmový), voda, stabilizátory E422, E415, E466, aróma, emulgátor E472c, konzervačná látka E202. Môže obsahovať stopy mandlí.
Výživové hodnoty na 100g:
Energia: 1680kj/401kcal
Tuky (z toho nasýtené MK): 4,5g (3,6g)
Sacharidy (z toho cukry): 89g (80g)
Bielkoviny: 0g
Soľ: 0,04g
Skladujte v suchu max do 25°C, pri vlhkosti max 70%.
Výrobca: Odense, Dánsko
Minimálna trvanlivosť 13 mesiacov od dátumy výroby.

Modelovacia a poťahovacia hmota bielej farby a jemnej konzistencie. Určená na poťahovanie aj modelovanie.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 800g fondantu pridajte cca 30 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)
NÁVOD na trvanlivú plnku:
- ľahká krémová plnka vhodná do trvanlivého pečiva a zákuskov
- napriek tomu že je krémová je nadýchaná
- vydrží omnoho dlhšie ako vydržia klasické plnky
800 g fondant
700 g cukrárske maslo
700 g tuk Zeelback
50-80g ochucovacia pasta (originálna talianska zmrzlinová pasta vynikajúcej kvality - vybrať si môžete z množstva chutí)
Postup:
Zmäknuté cukrárske maslo a tuk Zeelback zmiešajte najprv na pomalých otáčkach, potom ho chvíľu šľahajte na vysokých otáčkach
Medzitým nad parou ohrejte fondant na takú teplotu, že keď do neho ponoríte prst už je horúci.
Potom začnete tento teplý fondant POMALY a tenkým prúdom prilievať do maslovej zmesy a stále šľaháte na vysokých otáčkach.
Počas prilievania fondantu sa zväčší objem maslového krému najmenej o polovicu (aj viac).
Podľa chuti pridáte ochucovaciu pastu a plnku ešte pomaly šľaháte ďalej, aby sa pasta dobre premiešala s krémom.

SmartFlex je skvelý na poťahovanie toriet, výrobu figúrok alebo akýchkoľvek dekorácií. S fondánom sa ľahko manipuluje, je vanilkovej príchute a dá sa veľmi dobre a tenko vyvaľkať. Počas vaľkania sa netrhá, nepraská a nelepí sa. Povrch je dokonale homogénny.

Hmota na poťahovanie a modelovanie MARSHMALLOW je pružná, hladká a poddajná. Tieto vlastnosti ju robia perfektnou pre hladké potiahnutie vašej torty.

Modelovacia hmota SARACINO ČIERNA 1 kg je kvalitná a elastická hmota určená na modelovanie rôznych dekorácií, tortových ozdôb a postavičiek.
Je veľmi mäkká, ľahko sa s ňou pracuje, má vynikajúcu plasticitu a skvele sa tvaruje.
Je ideálna na vytváranie detailov, pretože po uschnutí zachováva tvar a pevnosť. Táto hmota je vhodná aj na pokrytie torty, vďaka svojej hladkej textúre vytvára rovnomerný povrch.
Doba minimálnej spotreby: 31/08/2025. Takýto tovar je možné konzumovať ešte najmenej 3 mesiace po skončení minimálnej spotreby.

S poťahovou hmotou od FunCakes ľahko pokryjete malé aj veľké torty. Je mimoriadne flexibilná, dá vyvaľkať aj pod 2 mm, čím zaistí dokonalé ostré hrany!
Ak máte radi, keď je váš fondán pekne pevný, potom je určený pre vás. Začiatočníci budú milovať, aké jednoduché je použitie tejto krycej pasty. Po vymiesení je hmota veľmi elastická a pružná, čo pomôže aj menej skúseným cukrárkam. Profesionáli budú pracovať ešte rýchlejšie.

MONTANA je zmes na jedlú krajku, poťahovanie a modelovanie. Je to jedinečný výrobok na trhu s jednoduchou prípravou.
Hotová hmota je smotanovo bielej farby s mandľovou príchuťou, má elastickú konzistenciu a pri modelovaní sa nelepí. Nevysychá a preto je možné s ňou pracovať aj niekoľko dní.
Príjemne vonia, má prirodzenú chuť a pri pracovaní je pružná a dobre tvarovateľná. Zachováva si vláčnosť aj po pridaní kakaového prášku.
Čo všetko môžete z hmoty robiť a návod ako si vyrobiť modelovaciu a poťahovaciu hmotu alebo krajku / čipku nájdete dolu v detailnom popise.

Hmota vhodná na poťahovanie (keďže je mäkšia, nie je vhodná v letných mesiacoch; prípadne si ju treba dať kúsok zatuhnúť).
Môžete z nej pridávať aj do tvrdšej cukrárskej hmoty, aby sa s ňou lepšie pracovalo.

Zmes na jedlú čipku/krajku 400 g – dokonalý spôsob, ako pridať vašim dezertom originálny a elegantný vzhľad. Táto zmes umožňuje vytvárať jemné, detailné čipkované ozdoby, ktoré nielen skrášlia vaše torty a zákusky, ale aj prekvapia svojou jedinečnou krásou a textúrou. Rýchlo tuhne a ľahko sa používa, takže si môžete užiť tvorbu dokonalej dekorácie, ktorá zanechá dojem.

Gum tragacanth - prípravok na tvrdnutie modelovacích hmôt
Prírodné zahusťovadlo.
Používa sa do poťahovacích a modelovacích hmôt a do hmôt na prípravu jedlých kvetov. Hmota po pridaní prášku tragacanth rýchlejšie schne, je pevná a pekne drží tvar.
Počas miesenia sa cesto stane poddajným, dobre sa s ním pracuje.
DÁVKOVANIE:
- 1 čajová lyžička na 250g hmoty
Hmotu s práškom dobre premiešajte a zabaľte ju do potravinárskej fólie. Nechajte odležať cez noc vo vzduchotesnej nádobe.

Modelovacia hmota SARACINO ČERVENÁ 1 kg je kvalitná a elastická hmota určená na modelovanie rôznych dekorácií, tortových ozdôb a postavičiek. Je veľmi mäkká, ľahko sa s ňou pracuje, má vynikajúcu plasticitu a skvele sa tvaruje. Je ideálna na vytváranie detailov, pretože po uschnutí zachováva tvar a pevnosť. Táto hmota je vhodná aj na pokrytie torty, vďaka svojej hladkej textúre vytvára rovnomerný povrch.
Doba minimálnej spotreby: 31/07/2025. Takýto tovar je možné konzumovať ešte najmenej 3 mesiace po skončení minimálnej spotreby.

Fondant je pevná biela cukrová hmota, z ktorej sa pripravuje poleva na múčniky, zákusky a torty. Používa sa hlavne na punčové rezy a torty, veterníky, venčeky ale je vhodný aj na prípravu trvanlivých plniek a krémov.
NÁVOD na polevu:
Na 1 kg fondantu pridajte cca 40 ml vody a za stáleho miešania zohrejte nad parou, alebo pomaly na kraji šporáka na 38°C.
HUSTEJŠÍ (ako je uvedené v recepte): na poliatie venčekov, veterníkov a na vrchy toriet alebo zákuskov
REDŠÍ: na namáčanie ovocných špicov (pridajte o trochu viac vody)



Modelovacia a poťahovacia hmota bielej farby, jemnej konzistencie s mandľovou chuťou. Určená je hlavne na poťahovanie, je plastická, dá sa dobre tvarovať a má dobrú kryciu schopnosť. Modelovať z nej môžete jednoduchšie menšie ozdoby.