Bezlepkové domáce medovníkové cesto 500 g
Kód: 1390Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na použitie:
Cesto premieste, rozvaľkajte a vykrajujte rôzne tvary.
Naša rada:
Čím menší medovníček robíte, tým tenšie cesto treba vyvaľkať a čím väčší je medovníček, tým treba cesto hrubšie. Použiť môžete rôzne vianočné vykrajovačky. Napríklad pri veľkosti medovníčka 4-5 cm je hrúbka asi 3-4 mm, pri veľkosti 7-8 cm je hrúbka asi 5 mm.
Urobte niekoľko skúšobných kúskov rôznych veľkostí a hrúbok a upečte ich. Tak najlepšie zistíte, aká hrúbka vám vyhovuje. Pred pečením ich netreba ničím potierať, len poukladať vykrojené medovníčky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Menšie medovníčky pečieme pri teplote 170 st.C asi 5-6 minút, väčšie trochu dlhšie 7-8 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky a veľkosti medovníka a podľa toho ako vám pečie rúra. Je to veľmi individuálne, treba to odskúšať.
Kým sa medovníčky pečú, dobre rozšľahajte 1 celé vajíčko a 2x ho preceďte cez husté sitko. Nie je to zbytočné, naozaj treba vajíčko precediť 2x.
Po upečení a vybratí medovníčkov z rúry ich rýchlo - ešte horúce potierajte so štetcom pripraveným vajíčkom.
Ak máte pomocníka, tento môže na potretý medovník hneď položiť a pritlačiť ozdobu z jedlého papiera (ako môžete vidieť na obrázku), alebo po vychladnutí medovníčky ozdobiť bielkovým krémom, či kráľovskou glazúrou.
Doba minimálnej trvanlivosti:
- 60 dní skladované v chladničke
- upečené nenaplnené medovníčky v dobre uzatvorenej nádobe, alebo v celofánovom sáčku - 3 mesiace
- naplnené medovníčky potiahnuté čokoládou - 4 mesiace
Dodatočné parametre
Kategória: | Bez lepku |
---|---|
vyhľadávanie: | _hotové domáce cesto_ |
Zloženie:: | bezlepková múka (zemiakový škrob, kukuričný škrob, ryžová múka, SÓJOVÁ múka, zahusťovadlá: guárová múka a E466; emulgátor E471), cukor, rastl.tuk (voda, emulgátor: E471, E322, E 475; regulátor kyslosti: kyselina citrónová, jedlá soľ), VAJCIA, med, škorica, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, vanilkový cukor. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.