Domáce medové pláty BEZ LEPKU a BEZ LAKTÓZY 420 g
Kód: 4499Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky.
Ak máte intoleranciu aj na mlieko, na prípravu krému použite maslo a mlieko bez laktózy.
PL = polievková lyžica; KL = kávová lyžička
PLNKA
- 110g maslo izbovej teploty
- 110g práškový cukor
Vymiešajte spolu do peny.
- 1,5 dl mlieko
- 1 kopcom PL maizena - kukuričný škrob, alebo bezlepková múka ktorú používate na zahustenie pokrmov (nie slaná)
- 1,5 KL vanilkový cukor
Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť.
Keď je studená, pridajte do nej trochu z vymiešaného masla s cukrom dobre premiešajte a potom túto kašu postupne pridajte do zvyšného vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Plnku rozdeľte na 3 rovnaké časti.
DOKONČENIE
rezy plníme nasledovne:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.
Vhodné čokolády na polevu pre obidve intolerancie (LEPOK aj LAKTÓZA) nájdete tu:
https://www.obchodikuvierky.sk/vyhladavanie/?string=extra+TMAV%C3%81+%C4%8Dokol%C3%A1da%23
Čokoládové polevy ktoré neobsahujú lepok, ale obsahujú LAKTÓZU:
Výbornú tmavú čokoládovú polevu aj s návodom na použitie nájdete tu: https://www.obchodikuvierky.sk/vyhladavanie/?string=%C4%8Cokol%C3%A1dov%C3%A1+poleva+tmav%C3%A1+NIVES
alebo svetlú čokoládovú polevu aj s návodom na použitie nájdete tu: https://www.obchodikuvierky.sk/vyhladavanie/?string=%C4%8Dokol%C3%A1dov%C3%A1+poleva+svetla+poker
Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať.
Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.
Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.
Rada na záver:
Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bez lepku |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | bezlepková múka (zemiakový škrob, kukuričný škrob, ryžová múka, SÓJOVÁ múka, zahusťovadlá: guárová guma a E466; emulgátor E471), cukor, rastl.tuk (repkový a palmový olej, stužený palmový olej, voda, maslová aróma, lecitín, E471; sorban draselný, kyselina citrónová, farbivo: karotenoidy, vitamín A), VAJCIA, med, škorica, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, vanilkový cukor. |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko VIERA-NIKA s.r.o |
Výrobca :: | Cukrárenská výrobňa Vierkine maškrty |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.