Bezlepková zmes na chlieb Mix per Pane NUTRI FREE 1 kg
Kód: 1803Súvisiaci tovar
Podrobný popis
ZÁKLADNÝ CHLIEB
- 500g Mix
- 380-400g vody
- 15g čerstvého droždia
- 5g jemnej soli
- 20g extra panenský olivový olej
Rozpustite droždie vo vlažnej vode.Nasypte múku do misky a pomaly vmiešajte rozpustené droždie.Pridajte olej a soľ a dôkladne premiešajte, pokiaľ nezískate homogénne cesto.
Vytvarujte do tvaru gule a nechajte vykysnúť po dobu 1,5 hodiny pri izbovej teplote.
Vezmite cesto, na ruku si dajte trošku múky a vytvarujte cesto do tvaru bochníka.Umiestnite chlieb na papier na pečenie a položte na plech, nechajte kysnúť dalších 20 minút.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180-200 °C po dobu 30-40 minút.Po vybratí z rúry nechajte chlieb pred podáváním vychladnúť.
Langoše od pani A. Bottovej
Ingrediencie na 4 langoše:
- 250g múky Nutrifree mix per pane
- 5g sušeného droždia
- 7g cukru
- 3PL oleja
Zmiešame v kuchynskom robote a pomaly pridávame 250ml vlažnej vody.
Miesime aspoň 5 minút.Cesto bude dost riedke,ale nepridávajte múku!
S naolejovanými rukami rozdelíme cesto na 4 kusy. Papier na pečenie natrieme olejom (4 papiere) a na každý roztlačíme cesto na krajoch, nech je trocha hrubšie.
Rúru zapneme na 40 stupňov. Do rúry dáme v miske vodu a necháme kysnúť 40 minút.
Po vykysnuti zohrejeme olej a s naolejovanými rukami vložíme langoše do horúceho oleja (treba dať veľa oleja, aby langoše plávali).
DOMÁCA KNEDĽA
TEKVICOVÉ CHLEBOVÉ TYČINKY
Ingrediencie na 7- 8 tyčiniek:
- 200g Mix per Pane NUTRI FREE
- 70g tekvicové pyré
- soľ
- 150g vody
- 15g droždie (1 menšia ČL sušené)
- 1 ČL kryštálový cukor
- 5g olej alebo masť
- tekvicové semienka
- hrozienka
Vo vlažnej vode rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte postáť 5 - 10 minút, kým sa droždie naštartuje.
Pridajte múku, tekvicové pyré a soľ. Začnite miesiť cesto. Pred koncom pridajte olej a vypracujte vláčne cesto bez hrudiek. Podľa chuti pridajte do cesta tekvicové semienka alebo hrozienka - môžete aj oboje :) Potom ich ešte krátko zapracujte do cesta.
Cesto v miske zakryte fóliou alebo uterákom a dajte na teplé miesto kysnúť 30 minút.
Cesto vyklopte na jemne pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 7-8 bochníčkov. Z každého vytvarujte 40 cm dlhý šúľok, ktorý potom preložte na polovicu a zapleťte (ako keby ste robili vrkoč). Takto pripravené tyčinky prekladajte na plech vyložený papierom na pečenie (príp. silikónovou/teflónovou podložkou). Potom plech zakryte uterákom a nechajte kysnúť 40 - 55 minút.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, prípadne podľa toho, ako Vám pečie rúra.
TIP: ihneď po vybraní z rúry tyčinky postriekajte vodou z rozprašovača a prikryte ich. Takto získate mäkkučkú kôrku.
PEČENÉ ŠIŠKY (ľahšia verzia pre tých, ktorý nechcú vyprážané)
Ingrediencie na 12 šišiek:
- 250g Mix per Pane NUTRI FREE
- 120g voda
- 50g maslo
- 3 vajcia + 1 žĺtok
- 50g cukor
- 5g sušeného droždia (cca 20g čerstvého)
- 1/2 ČL prášok do pečiva
- 5g xantánová guma
- citrónová kôra
- vanilková esencia
Do vody v hrnci dáme štipku soli a na kocky pokrájané maslo. Len čo zmes vody a masla zovrie, hrniec odstavíme a za stáleho miešania nasypeme 100g múky mix per pane. Miešame tak dlho, kým sa všetko dokonale nespojí do hustej kaše.
Hrniec potom opäť postavíme na oheň a obsah miešame tak dlho, až sa cesto bude oddeľovať od stien hrnca.
Hrniec odstavte zo sporáku a pomaly po jednom pridávajte vajíčka (za každým dobre rozmiešajte). Nakoniec pridajte aj žĺtok. Primiešajte aj cukor.
Ostávajúcich 150g múky zmiešajte s droždím, práškom do pečiva a xantánovou gumou. Potom to pomaly zapracujte do cesta. Pridajte citrónovú kôru a vanilkovú esenciu a cesto finálne premiešajte. Nechajte zakryté kysnúť 1 hodinu, alebo pokým cesto zdvojnásobí objem.
Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 2 cm. Okrúhlou vykrajovačkou vykrajujte kolieska s priemerom 6 cm. S malou vykrajovačkou (1 cm) vykrojte z každého kolieksa dierku.
Šišky opatrne preneste na poolejovaný pekáč, zakryte a nechajte kysnúť ešte 50 minút.
Medzitým si predhrejte rúru na 170°C. Pečte asi 20-25 minút. Podávajte s práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.
Z tejto múky spravíte aj chutnú pizzu :) Ako na to Vám ukáže šéfkuchár Marco Scaglione vo videu:
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové múky a zmesi |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
? Zloženie: | kukuričný škrob, ryžová múka,tapiokový škrob,cukor, psylliová vláknina, soľ, zahusťovadlá: guarová múka,E464,arómy |
Skladovanie: | skladovať na suchom a chladnom mieste, ďaleko od zdrojov tepla |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Výživové údaje na 100g: | Energetická hodnota 1536 kJ/362 kcal; Tuky 0,9g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g); Sacharidy 86g (z toho cukry 3,6g); Vláknina 1,9g; Bielkoviny 1,8g; Soľ 1,9g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.