UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 23. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

Bezlepková zmes na makovník 250 g

Kód: 1766
3,75 € / ks 3,41 € bez DPH 15 € / 1 kg
VYPREDANÉ
Položka bola vypredaná…

Zmes na lahodný makový koláč bez lepku, ktorý pripravíte za pár minút. 

Je skutočne výborný a chutí aj " lepkárom "

OVERENÝ RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Detailné informácie

Podrobný popis

BEZLEPKOVÝ MAKOVNÍK

Bezlepková zmes na makovník 250g HoHo

  • 250 g zmes na makovník
  • 250 g cukor kryštálový
  • 290 g vyklepnuté vajcia
  • 125 g olej
  • 75 g voda
  • na posypanie: práškový cukor

Všetky suroviny spolu miešajte/mixujte v kuchynskom robote: najprv na strednom stupni 7 minút a potom na vysokom stupni 3 minúty.

Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie (papier môžete aj kúsok poolejovať, aby sa koláč ľahšie od papiera oddelil).

Na cesto môžete porozkladať na kúsky nakrájané čerstvé, kompótové, alebo mrazené ovocie. Výborný je aj náš višňový gél

Pečte v predhriatej rúre na 175°C (či je koláč upečený zistíte skúškou so špáradlom: ak na špáradle po pichnutí a následnom vytiahnutí nie je cesto, koláč je hotový).

Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom, alebo polejte zrkadlovou čokoládovou polevou  (prípadne citrónovou cukrovou glazúrou). 

---------------------------------------------------------------

Všetky suroviny spolu miešajte/mixujte v kuchynskom robote: najprv na strednom stupni 7 minút a potom na vysokom stupni 3 minúty.

Cesto môžete piecť naraz na jednom veľkom plechu, alebo na menšom plechu na 2 krát.

Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie (papier môžete aj kúsok poolejovať, aby sa koláč ľahšie od papiera oddelil).

Na cesto môžete porozkladať na kúsky nakrájané čerstvé, kompótové, alebo mrazené ovocie. Výborný je aj náš višňový gél

Pečte v predhriatej rúre na 175°C (či je koláč upečený zistíte skúškou so špáradlom: ak na špáradle po pichnutí a následnom vytiahnutí nie je cesto, koláč je hotový).

Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom, alebo polejte zrkadlovou čokoládovou polevou  (prípadne citrónovou cukrovou glazúrou). 

---------------------------------------------------------------

Z bezlepkovej zmesy na makovník môžete pripraviť aj mnoho iných výborných makových zákuskov, alebo torty s rôznymi plnkami.

Stačí zameniť makové cesto v pôvodnom recepte za upečené makové pláty z tejto zmesy a naplniť obľúbenou odskúšanou plnkou. Pri rezoch a tortách je potrebné cesto piecť v tenšej vrstve (na veľkom plechu), alebo ho potom rozkrojiť.

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Bezlepkové múky a zmesi
Lepok/glutén: bez lepku
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Vajcia: bez vajec
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Cukor: bez cukru
? Zloženie: mak mletý (50,5%), pohánková múka, bezgluténový pšeničný škrob, ryžová múka, SÓJOVÁ múka, kypriaci prášok (difosforečnan, uhličitan sodný),škrob, zahusľovadlo: xantánová guma, guma tara, soľ
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 25°C dobre uzatvorené.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: