Bezlepková zmes na makovník 500 g
Kód: 2445Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BEZLEPKOVÝ MAKOVNÍK
- 500 g zmes na makovník
- 500 g cukor kryštálový
- 580 g vyklepnuté vajcia
- 250 g olej
- 150 g voda
- na posypanie: práškový cukor
Všetky suroviny spolu miešajte/mixujte v kuchynskom robote: najprv na strednom stupni 7 minút a potom na vysokom stupni 3 minúty.
Cesto môžete piecť naraz na jednom veľkom plechu, alebo na menšom plechu na 2 krát.
Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie (papier môžete aj kúsok poolejovať, aby sa koláč ľahšie od papiera oddelil).
Na cesto môžete porozkladať na kúsky nakrájané čerstvé, kompótové, alebo mrazené ovocie. Výborný je aj náš višňový gél.
Pečte v predhriatej rúre na 175°C (či je koláč upečený zistíte skúškou so špáradlom: ak na špáradle po pichnutí a následnom vytiahnutí nie je cesto, koláč je hotový).
Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom, alebo polejte zrkadlovou čokoládovou polevou (prípadne citrónovou cukrovou glazúrou).
---------------------------------------------------------------
Z bezlepkovej zmesy na makovník môžete pripraviť aj mnoho iných výborných makových zákuskov, alebo torty s rôznymi plnkami.
Stačí zameniť makové cesto v pôvodnom recepte za upečené makové pláty z tejto zmesy a naplniť obľúbenou odskúšanou plnkou. Pri rezoch a tortách je potrebné cesto piecť v tenšej vrstve (na veľkom plechu), alebo ho potom rozkrojiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové múky a zmesi |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
? Zloženie: | mak mletý (50,5%), pohánková múka, bezgluténový pšeničný škrob, ryžová múka, SÓJOVÁ múka, kypriaci prášok (difosforečnan, uhličitan sodný),škrob, zahusľovadlo: xantánová guma, guma tara, soľ |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Skladovanie: | Skladujte v suchu pri teplote do 25°C, vždy dobre uzatvorené. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.