Domáce medové pláty číslo 0-9 (v balení 3 kusy)
Kód: 1503/0 1503/1 1503/2 1503/3 1503/4 1503/5 1503/7 1503/8 1503/6/9 Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky.
Ak máte intoleranciu aj na mlieko, na prípravu krému použite maslo a mlieko bez laktózy.
PL = polievková lyžica; KL = kávová lyžička
PLNKA
- 70g maslo izbovej teploty
- 70g práškový cukor vymiešajte spolu do peny.
- 1 dl mlieko
- 1 PL hrubá múka, alebo detská krupica
- 1 KL vanilínový cukor
Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte do nej trochu z vymiešaného masla s cukrom dobre premiešajte a potom túto kašu postupne pridajte do zvyšného vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte.
POSTUP PLNENIA:
- medový plát tenko potrite dobrým džemom
- dajte prvú časť krému a rozotrite
- priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.
Ak máte mlieko "dovolené" môžete na plnenie plátov použiť čokoládovo-tvarohový krém s mascarpone.
- 250 g smotany na šľahanie MILLAC GOLD
- 200 g bielej čokolády POKER
Môžete spolu ohrievať v mikrovlnke za občasného premiešania (asi po 1 minúte), alebo smotanu zohrejte na horúco, zalejte ňou čokoládu a miešajte kým sa čokoláda nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
- 500 g mascarpone
- 750 g roztierateľného tvarohu z vaničky
- 80 g medu
Všetky suroviny spolu zmiešajte (šľahajte na pomalých otáčkach) a nakoniec zašľahajte vychladnutú čokoládu so smotanou.
- 300 g višňový gél
Plnku rozdeľte približne na 3 rovnaké časti a krémom naplníme po vnútornom a vonkajšom okraji. Do stredu dáme višňový gél.
DOKONČENIE:
Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy, alebo ak ste robili tortu dozdobte ju podľa vlastnej fantázie.
Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.
Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cukrárenské výrobky |
---|---|
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Zloženie: | PŠENIČNÁ MÚKA, VAJCIA, cukor, 80 % stolný rastlinný margarín (rastlinné tuky palmové; rastlinný olej repkový (79,80%); voda; emulgátory: polyglycerolové esterymastných kyselín,monodyglyceridy mastných kyselína slnečnicový lecitín, jedlá soľ ( 0,25%) konzervačná látka: kyselina sorbová; regulátor kyslosti: kyselina citronová; farbivo: karotény), med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor. |
Skladovanie: | Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. |
Krajina pôvodu: | Slovensko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.