UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 23. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

MONTANA zmes na jedlú krajku, poťahovanie a modelovanie 500 g

Kód: 4901
7,50 € / ks 6,82 € bez DPH 1,50 € / 100 g
Momentálne nedostupné
Položka bola vypredaná…

MONTANA je zmes na jedlú krajku, poťahovanie a modelovanie. Je to jedinečný výrobok na trhu s jednoduchou prípravou.

Hotová hmota je smotanovo bielej farby s mandľovou príchuťou, má elastickú konzistenciu a pri modelovaní sa nelepí. Nevysychá a preto je možné s ňou pracovať aj niekoľko dní. 

Príjemne vonia, má prirodzenú chuť a pri pracovaní je pružná a dobre tvarovateľná. Zachováva si vláčnosť aj po pridaní kakaového prášku. 

Čo všetko môžete z hmoty robiť a návod ako si vyrobiť modelovaciu a poťahovaciu hmotu alebo krajku / čipku nájdete dolu v detailnom popise.

Detailné informácie

Podrobný popis

Z hmoty možno:

  • vypichovať drobné tvary na zdobenie medovníkov, alebo dezertov
  • vyrobiť bohatú kvetinovú dekoráciu slávnostných tort
  • modelovať postavičky
  • vyrobiť čipku / krajku (za pomoci silikónovej formy) 
  • poťahovať torty alebo dezerty

 Doporučená receptúra na prípravu poťahovacej a modelovacej hmoty:

Suroviny:

Postup:

Do misky šľahacieho stroja nasypte zmes, pridajte vodu a stužený tuk, ktorý nechajte vopred zmäknúť.

Suroviny miešajte v miske mixéra pretínačkou (srdiečkovým nadstavcom) pri najpomalšej rýchlosti do rovnomernej polotuhej konzistencie. Po vymiešaní zabaľte do pevnejšej fólie a nechajte odležať pri izbovej teplote aspoň 3 hodiny. 

 Doporučená receptúra pre prípravu hmoty na výrobu krajky (čipky):

Suroviny:

Postup:

100% tuk rozpustíme a zmiešame s Montanou a s vodou. Šľaháme pri maximálnej rýchlosti 2 minúty, potom dáme odstáť na 2 hod. do chladničky. Môžeme aj na dlhšie. 
Hmotu potom rozotrieme do silikónovej formy na krajku.

Silikónovú formu prestriekame odlučovacím sprejom (napr. CARLEX, alebo GOLDWAX) a dávkujeme pripravenú hmotu.

Sušíme v peci, pri teplote 50°C cca 60 minút. Počas sušenia sledujeme či sa krajka už dá odlepiť od kraja formy. Ak áno je hotová (záleží od pece, môže to byť aj skôr ako uvádza recept).

Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z formy a môžeme hneď použiť.

 

Naša rada: miesto pod krajkou ľahko navlhčite, aby sa krajka dobre prichytila, alebo použite gél.  


N i e   j e  t o   z á z r a k,   j e  t o  M O N T A N A  …

Dodatočné parametre

Kategória: Cukrárske zmesi, múky
Lepok/glutén: bez lepku
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: sušené MLIEKO, glukózový sirup, stabilizátor E415, aróma, farbivo E171
Skladovanie: Skladujte v suchých a vetraných priestoroch do 25°C.
Krajina pôvodu: Česká republika
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 1608kJ, 385kcal; Tuky: 0,4g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 79,5g z toho cukry 73,5g; Bielkoviny: 14,7g; Soľ: 0,3g
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: