Cukrárske zmesi, múky, Strana 2
Najpredávanejšie
Podľa dostupnosti
Značky
Arašidy
Cukor
INTOLERANCIE
Laktóza/mlieko
Lepok/glutén
Orechy
Sezam
Sója
Vajcia

Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.
Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.
Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.
Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.
Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".
Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.
Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca 10 - 20 minút.

TYLO je 100 % rastlinná celulóza - zahusťovadlo. Pridáva sa do poťahových a modelovacích hmôt ak chceme aby ostali tvárne no zároveň pevné. Používa sa pri výrobe gumpasty a tiež ako vynikajúce lepidlo.
Použitie (modelovacia hmota): 2 čajové lyžičky celulózy na 500 g cukrovej hmoty alebo marcipánu. Prášok sa zapracuje do modelovacej hmoty a nechá sa uležať minimálne 2 hodiny v uzatvorenom obale. Po tejto dobe bude hmota stále mäkká a môže byť vymodelovaná do akéhokoľvek tvaru. Po vymodelovaní stvrdne. Takáto hmota je ideálna pre figúrky, kvety, písmená alebo čísla, ktoré po stvrdnutí stoja.
Použitie (lepidlo): Zmiešajte pol čajovej lyžičky celulózy s trochou vody. Nechajte látku postáť aspoň 1 hodinu pred použitím.

Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.

Z tohto balenia urobíte takmer 1 kg vanilkového pudingu!
Príprava:
- 250g zmes na DIA vanilkový puding
- 700g vody
Zmes na DIA vanilkový puding nasypte do vody. Zmiešajte metličkou a nechajte 5 minút postáť.
Môžete konzumovať ako puding alebo do neho primiešajte maslo a máte skvelý vanilkový krém.
Výživové hodnoty produktu nájdete v detailných informáciách:

Čarovný krém - Enchanted Cream
Pomocou tejto zmesi si za pár sekúnd pripravíte nadýchaný snehovobiely krém vanilkovej chuti. Môžete ho použiť na:
- dekoráciu a plnenie cupcakeov
- plnenie aj obtieranie toriet
- na prípravu jedlých ružičiek z krému
Má veľmi dobrý nášľah - zo základnej dávky budete mať plný kotlík krému (klasický kuchynský robot).
Príprava je jednoduchá - na 200g zmesi stačí pridať 280 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo!
Výhody krému:
- oproti klasickému maslovému krému je oveľa jemnejší a má snehovobielu farbu
- môžete si ho dochutiť podľa Vašich predstáv
- môže sa farbiť potravinárskou farbou (napr. gélovou Wilton)
- príjemná jemne vanilková chuť - chutí prírodne, nie umelo (ak použijete trvanlivé mlieko - bude chutiť "smotánkovo" a udrží svoj tvar a nepokazí sa aj v teplej miestnosti)
NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.

Čarovný krém - Enchanted Cream 150 g
Pečiete príležitostne? Nechcete, aby vám zbytočne zostával krém? Pripravili sme pre vás menšie balenie tohto výborného čokoládového krému. Balenie vystačí na ozdobenie približne 24-30 košíčkov alebo na naplnenie jednej menšej torty.
Tento extrémne ľahký a nadýchaný čokoládový krém je naozaj očarujúci. Zmes FunCakes Enchanted Cream® Choco je ideálna na plnenie a obtieranie toriet, Je oveľa ľahší ako mnohé iné krémy, ale stále je pekne tuhý, aby sa dal použiť na dokonalé plnenie cupcakes, ktoré zostanú krásne vysoké. Enchanted Cream® Choco je vyrobený v priebehu niekoľkých minút. Stačí pridať vodu a/alebo mlieko, premiešať a je ihneď pripravený na použitie.
Príprava je jednoduchá - na 150g zmesi stačí pridať 200 ml trvanlivého mlieka alebo vody (ideálne je použiť mlieko) a šľahať 3 minúty na vysokej rýchlosti. Hotovo! Krém je možné použiť ihneď, ako náplň alebo na ozdobenie. Vyrobený krém sa môže uchovávať v chladničke niekoľko dní, pred opätovným použitím premiešajte.
Jedna dávka postačuje na naplnenie 2 vrstiev a pokrytie 1 torty (Ø25 cm) alebo na ozdobenie približne 24-30 košíčkov.
Zmiešajte maslo s práškovým cukrom v pomere 1:1 podľa veľkosti torty - NEšľahajte! Na menšiu tortu stačí 100g maslo izbovej teploty a 100g práškový cukor. Krém tenko naneste po obvode torty. Použitím tohto maslového krému sa na torte vytvorí tenký tukový film, ktorý bráni vlhkosti z enchanted krému vsiaknuť do cesta torty, krém nevyschne, nepopraská sa a ostane vláčny ako keď ho dáte na tortu.
- NAŠA RADA:
Ak budete krém používať na obtretie torty, je dobré najskôr vychladenú tortu obtrieť tenkou vrstvou maslového krému.
Krém si pripravíte jednoducho.

LOTUS mleté sušienky sú vyrobené z karamelizovaných sušienok, ktoré sú veľmi obľúbené. Táto zmes je vhodná pre vaše pečenie, na tiramisu alebo cheesecake, prípadne lotusové guličky. Prípadne ju môžete použiť ako dekoráciu na dezerty.
Hmotnosť: 400 g