AGAR AGAR - MORSKÁ RIASA (prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok) 500 g
Kód: 4936Súvisiaci tovar
Podrobný popis
POUŽITIE:
Agar sa dá ľahko a rýchlo pripraviť, pretože vyžaduje veľmi krátke varenie. Na vychladnutie pri izbovej teplote však potrebuje asi hodinu.
Na prípravu jemnej želatíny: 10g AGAR nasypte do 1 l vody, zamiešajte metličkou a priveďte do varu. NEVARTE!!! Agar má len zovrieť a hneď ho vylejte do pripravenej formy a nechajte v chlade stuhnúť.
Ak však chcete získať veľmi silnú želatinu (až 10x silnejšiu ako je živočíšna), potom Agar agar jemne miešajte a varte 2 minútky .
Ak chcete mať ochutenú želatinu - nahraďte časť vody ovocnou, alebo zeleninovou šťavou, alebo vychladnutým zeleninovým vývarom. Ochutiť môžete podľa potreby medom, cukrom, bylinkami, soľou, podľa toho, či pripravujete želatinu na sladko, alebo na slano.
POSTUP NA POUŽITIE AGARU DO KRÉMOV (asi na 500g tvarohového krému):
- v troške studenej vody (75-100 ml) dobre rozmiešajte 4g Agaru pokiaľ sa nerozpustí
- priveďte do varu a na stiahnutom plameni ho 2 min. povarte (lepšie stuží krém)
- odstavte zo šporáka a nechajte ho za občasného premiešania trochu vychladnúť, aby nebol horúci, ale aby ešte nezačal tuhnúť
- až potom ho vlejte do tvarohovo jogurtovej plnky, zamiešajte a dajte na koláč
- odložte do chladničky stuhnúť, najlepšie od večera do rána.
Dodatočné parametre
Kategória: | Doplnkové suroviny |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
Zloženie: | morská riasa Agar |
Skladovanie: | Skladovať na suchom a tmavom mieste do 25 °C. |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.