Soľ hrubozrnná bavorská (praclíková) 500 g
Kód: 1856Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Príklad receptu na bavorské praclíky:
Ingrediencie:
- 500 g múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 balíček sušeného droždia (cca 7 g)
- 250 ml teplej vody
- 2 polievkové lyžice masla, roztopené
- 2 litre vody
- 100 g jedlej sódy
- Hrubozrnná bavorská soľ na posypanie
Postup:
-
Príprava cesta:
- V miske zmiešajte múku, soľ a cukor. Pridajte sušené droždie a dobre premiešajte.
- Pridajte teplú vodu a roztopené maslo, a vymiesite hladké cesto.
- Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
-
Tvarovanie praclíkov:
- Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Každú časť vyvaľkajte na dlhý valček a vytvarujte do tvaru praclíka.
-
Kúpeľ v sódovom roztoku:
- Predhrejte rúru na 220°C. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte jedlú sódu.
- Každý praclík ponorte do vriaceho roztoku na asi 30 sekúnd, potom ho vyberte a nechajte odkvapkať.
-
Pečenie:
- Praclíky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypte hrubozrnnou bavorskou soľou.
- Pečte v predhriatej rúre 12-15 minút, alebo kým praclíky nie sú zlatohnedé.
Použitie hrubozrnnej bavorskej soli:
-
Pečenie praclíkov:
- Posypanie na povrch praclíkov pred pečením je klasické využitie. Soľné kryštály dodávajú charakteristickú chuť a chrumkavosť.
-
Chlieb a pečivo:
- Môže sa použiť na rôzne druhy pečiva, aby sa dosiahla výrazná slaná chuť a textúra.
-
Občerstvenie:
- Posypanie domácich krekrov, tyčiniek alebo iných slaných občerstvení.
-
Dekorácia jedál:
- Môže sa použiť ako dekoratívny prvok na rôzne pokrmy, ktoré potrebujú trochu extra chrumkavosti a slanej chuti.
Skladovanie:
Hrubozrnnú bavorskú soľ je potrebné skladovať na suchom a chladnom mieste, aby sa predišlo navlhnutiu. Najlepšie je uchovávať ju v uzavretej nádobe.
Hrubozrnná bavorská soľ je kľúčovým prvkom, ktorý dodáva tradičným bavoráckym praclíkom ich nezameniteľnú chuť a textúru.
Bavorská praclíková soľ je skvelá na posýpanie praclíkov, tyčiniek, krekrov, žemličiek a iného slaného pečiva.
Dodatočné parametre
Kategória: | Doplnkové suroviny |
---|---|
Lepok/glutén: | bez lepku |
Laktóza/mlieko: | bez laktózy |
Vajcia: | bez vajec |
Sója: | bez sóje |
Sezam: | bez sezamu |
Orechy: | bez orechov |
Arašidy: | bez arašidov |
Cukor: | bez cukru |
Zloženie: | soľ bavorská zrnitá |
Skladovanie: | Skladovať na suchom a tmavom mieste do 24 °C. |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.