Doplnkové suroviny, Strana 3
Najpredávanejšie
Podľa dostupnosti
Značky
Arašidy
Cukor
Laktóza/mlieko
Lepok/glutén
Orechy
Sezam
Sója
Vajcia

Sušené mlieko plnotučné PL 500 g. Populárny produkt, ktorý sa vyrába odstránením väčšiny vody z čerstvého plnotučného mlieka. Týmto procesom vzniká prášok, ktorý si zachováva všetky dôležité živiny a chuť čerstvého mlieka. Pre dlhšiu trvanlivosť je sušené mlieko vhodné na prípravu a konzumáciu všade tam, kde je nákup a uchovávanie čerstvého mlieka problematické - napríklad: turistika, odľahlé destinácie, vysoké teploty.
Obsah: 500 g
Sušené mlieko plnotučné - viac v detailných informáciách.

Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.

Toping ČUČORIEDKOVÝ 1 kg. Obľúbená prísada v cukrárstve, ktorá prináša sviežu a ovocnú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Je vyrobený z čučoriedok a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping ČUČORIEDKOVÝ - viac v detailných informáciách

Výhodné balenie na zaváranie a varenie sirupov a džemov, ale i na všestranné domáce použitie.
Okrem kuchynského využitia ju môžete použiť aj na odvápňovanie, čistenie rýchlovarnej kanvice alebo vodného kameňa.

Okrem dekorácie zákuskov a toriet sa jedlé striebro môže pridať do nápojov, alkoholu, kávy, čaju a kozmetiky.

Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.
Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.
Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.
Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.
Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".
Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.
Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca 10 - 20 minút.

Snehové pusinky biele MINI 300 g. Lahodné a krehké dezerty vyrobené z vaječných bielkov a cukru. Ideálne na dekoráciu tort, zákuskov, alebo ako samostatný dezert. Ich malá veľkosť ich robí perfektnými na ozdobenie alebo ako súčasť väčších dezertov.
Váha: 300 g
Snehové pusinky biele MINI - viac nájdete v detailných informáciách.

Kokos strúhaný 250 g. Nastrúhaná alebo nahrubo zomletá dužina na malé kúsky. Produkt sa používa v rôznych kulinárskych aplikáciách po celom svete a je obľúbený pre svoju výraznú chuť a textúru. Sladká a jemná chuť strúhaného kokosu ochutí vaše koláče, zákusky aj torty.
Váha: 250 g
Viac v detailných informáciách.