*Želatina jemne mletá 1 kg

Kód: 2969
Akcia
27,10 € –12 %
Želatina jemne mletá 1 kg
27,10 € –12 % 23,60 € / ks 19,67 € bez DPH 23,60 € / 1 kg
SKLADOM

Želatína jemne mletá 1 kg.

To, že sa želatína jemne mletá môže využiť pri príprave zákuskov, dezertov, toriet, ale aj v studenej kuchyni na prípravu rôznych aspikov, či huspeniny asi viete. Želatína je univerzálna a cenná surovina, ktorá umožňuje tvorbu rôznych textúr.

Ale viete aj to, že je veľmi prospešná pre zdravie človeka?

Hmotnosť: 1 kg

Návod na prípravu želatíny a jej výhody pre zdravie nájdete v detailných informáciách.


 

Detailné informácie

Podrobný popis

 NÁVOD NA PRÍPRAVU želatíny, alebo aspiku:

  • 30 g želatína
  • 200 ml voda studená
  • 600 - 800 ml voda, alebo iná tekutina podľa účelu použitia, napr. cukor, ovocná šťava, alebo vývar, ak chceme robiť aspik.

Ak chcete mať tuhšiu konzistenciu hotového výrobku, použite menej tekutiny (stačí 600 ml).

POSTUP:

30 g želatíny vsypte do 200 ml studenej vody. Zamiešajte a nechajte napučať 10 minút.

Medzitým dáme zovrieť tekutinu. Odstavte nabok a pridajte do nej napučanú zmes, dobre premiešajte, znovu dajte na šporák a za stáleho miešania ohrievajte až kým sa nespustí. 

POZOR: želatína sa nesmie variť, treba ju nechať len zovrieť a odstaviť nabok! 

Prečo treba jesť želatínu? V čom je výnimočná?

Želatína je produkt živočíšneho pôvodu, ktorý sa získava spracovaním spojivového tkaniva hovädzieho dobytka. Ten má pozitívny vplyv na vlákna a malé cievy. Poskytuje dve silné aminokyseliny prolín a hidrosiprolín, ktoré stimulujú rast spojivového tkaniva a zlepšujú jeho štruktúru, ktorá je nevyhnutná pre liečenie slabých (krehkých) kĺbov. Želatína ako zdroj kolagénu zabezpečuje dobrý stav kože, vlasov, kĺbových chrupiek, šliach, ciev i všetkých väzivových tkanív!

Želatína je vysoko kvalitný liek a poskytuje širokú škálu zdravotných výhod:

  • Posilňuje kĺby a srdce.
  • Podporuje látkovú výmenu.
  • Zlepšuje duševné schopnosti.
  • Zlepšuje stav pleti.
  • Poskytuje pružnosť a posilňuje šľachy a väzy.
  • Zabraňuje osteoporóze a osteoartróze.
  • Zlepšuje kožu a štruktúru vlasov (vyskúšajte domáci želatínový šampón pre všetky typy vlasov).

Posilňuje kosti a chrupavky. Konzumácia želatíny je vhodná pri zvýšenej fyzickej aktivite, kedy dochádza k zvýšenému opotrebovaniu kĺbov, pri zápalových kĺbových ochoreniach, ale aj napr. osteoporóze. Pravidelný príjem kolagénu alebo želatíny znižuje bolestivosť kĺbov a redukuje zápal v postihnutých oblastiach. Viac o prospešných účinkoch želatíny na kĺby a recept ktorý lieči už do 7 dní 

Želatína na kĺby: Recept, ktorý lieči už do 7 dní!

Ak trpíte bolesťami kĺbov, chrbta, nôh či dokonca vám nedajú spávať bolesti krku, tento recept je pre vás ako ideálny!

Ako si vyrobiť želatínu na kĺby?

  • V prvom rade si kúpte kvalitnú potravinársku želatínu. Budete potrebovať 150 g. Nájdete ju v každom obchode!
  • Vo večerných hodinách zmiešajte dve lyžičky želatíny alebo presne 5g so štvrtinou šálky studenej vody.
  • Dobre premiešajte a nechajte ju tak celú noc, ale pozor, nedávajte zmes do chladničky!
  • Želatína sa tak premení v želé.

Nezabúdajte na pravidelné užívanie!

Ráno nalačno vypite túto zmes. Môžete pridať šťavu, med alebo vodu, či dokonca môžete skombinovať s nejakým jogurtom alebo kyslou smotanou. Vyberte si, čo je pre vás najlepšie. Robte tak každý deň po dobu jedného mesiaca. Už po týždni pocítite príjemnú úľavu a zlepšenie stavu! Opakujte potom po pol roku , čím obnovíte prirodzenú "lubrikáciu" vašich kĺbov.

Zdroj: https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000648/1457177/Zelatina-na-klby--Recept--ktory-lieci-uz-do-7-dni-

Pomáha predchádzať vzniku vrások. Želatína obsahuje aminokyseliny, ktoré sa podieľajú na tvorbe kolagénu, hlavnej stavebnej zložky pokožky. Niektoré štúdie naznačujú, že pravidelný príjem želatíny alebo kolagénu má nielen pozitívny vplyv pri prevencii vzniku vrások, ale redukuje aj prejavy celulitídy. 

Pomáha tráveniu a lieči poškodené sliznice. Tepelne upravená strava je menej hydrofilná (nepriťahuje vodu) ako surová strava, preto sa horšie trávi, nakoľko sa pomalšie mieša s tráviacimi šťavami. Pridaním želatíny do stravy sa zvyšuje hydrofília požitého jedla a zlepšuje sa aj jeho trávenie. Želatína sa využíva aj pri zápalových črevných chorobách ako ulcerózna kolitída alebo Crohnova choroba alebo pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, nielen na zlepšenie stráviteľnosti a teda využiteľnosti skonzumovanej potravy, ale aj pre jej hojivý efekt na sliznicu žalúdka a čreva. Vedeckým výskumom bolo zistené, že pravidelné podávanie želatiny chráni sliznicu nielen pred vznikom vredov, ale už vzniknuté vredy sa hoja oveľa rýchlejšie. Podávanie želatíny by preto mohlo nájsť uplatnenie u pacientov s osteoartrózou alebo reumatoidnou artritídou, kde  nielenže znižuje bolestivosť, ale zároveň chráni sliznicu žalúdka pri podávaní nesteroidných antiglogistík (lieky proti bolesti a zápalu).

Pomáha pri strese a problémoch so spánkom. Želatína je bohatá na dve aminokyseliny – glycín a prolín. Glycín je zároveň inhibičný neuromediátor, čo znamená že sprostredkováva stav upokojenia, čo je veľmi prospešné najmä pri dlhodobom strese, kedy v centrálnej nervovej sústave prevládada excitačná (nabudzujúca) transmisia a môžu sa objaviť problémy ako nervozita a problémy so spánkom.

Pomáha regenerovať pečeň. Glycín prítomný v želatíne pomáha  zlepšovať funkciu pečeňových buniek a urýchľuje ich regeneráciu. Tento efekt bol pozorovaný u potkanov, ktorým bol pravidelne podávaný etanol na vyvolanie pečeňového poškodenia, preto sa pravidelný príjem želatíny určite osvedčí aj tým, ktorí si radi doprajú pohárik.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Doplnkové suroviny
Zloženie: želatína (bravčová)
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste, teplota: max. + 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %
Krajina pôvodu: Slovensko
Výživové údaje na 100g: Energia 1488 kJ / 356 kcal; Tuky 0 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g); Sacharidy 0 g (z toho cukry <0,5 g); Bielkoviny 89 g; Soľ 0,25 g; Vláknina <0,5 g
vyhľadávanie:
Krajina pôvodu hlavnej zložky: Bravčové kože/ EÚ, Kanada a USA

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: