Domáce medové pláty 10 ks veľkosť 45 x 31 cm

Kód: 2927
Platba predom (NIE na dobierku)
54 € / ks 49,09 € bez DPH
Na objednávku do 3 pracovných dní
Položka bola vypredaná…

Ak chcete rýchlo a veľa napiecť, ale chuť má byť taká ako kedysi robili naše mamky, či babičky, odporúčame vám vyskúšať naše domáce medové pláty. O tom že sú naozaj dobré, svedčí množstvo spokojných zákazníkov.

Minimálne množstvo ktoré sa môže objednať z tejto veľkosti je 2 x 10 ks, čiže 20 medových plátov (cca 8,40 kg).

Toto balenie je vhodné hlavne pre menšie cukrárenské prevádzky, kde nemajú možnosť, alebo čas vyrobiť si ručne vaľkané kvalitné medové pláty. 

Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku zo slovenského mlyna, čerstvé vajcia a med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. 

Sú vhodné na prípravu všetkých druhov medových krémešov, medových rezov a toriet. 

Viac ako 50 ročný recept na prípravu plnky (z môjho rodinného archívu) nájdete dolu pod obrázkom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

SUROVINY:

vymiešajte do peny

440 g  maslo izbovej teploty

440 g  práškový cukor 

uvarte na kašu

6 dl  mlieko

6 PL hrubá, alebo polohrubá múka

6 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Získate približne 1,50 kg krému, ktorý rozdeľte na 3-4 rovnaké časti (podľa toho či máte radi menej, alebo viac plnky)..

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát potrite tenko dobrým džemom, chvíľku počkajte kým sa džem trochu vsaje do cesta
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a tento postup opakujte ešte 2-3 krát, podľa toho na koľko častí ste si rozdelili plnku.

Naplnené rezy zakryte papierom na pečenie a zaťažte, napr. prázdnym plechom a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

 Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými opraženými vlašskými orechmi, alebo  obľúbené plnky s marcarpone.

 

Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.

Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.

Rada na záver:

Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
? Zloženie:: PŠENIČNÁ MÚKA, cukor, tuk, VAJCIA, med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor
Skladovanie:: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu:: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: