UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 20. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

Domáce medové pláty 420 g na prípravu 30-40 ks medových rezov

Kód: 3042
Platba predom (NIE na dobierku)
5,80 € / ks 5,27 € bez DPH 13,81 € / 1 kg
VYPREDANÉ
Položka bola vypredaná…

S našimi medovými plátmi urobíte medové rezy raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med.

Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta - a to nie sú potom ako od babky). Po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.

V balení sú 4 ks, rozmer 24 x 15 cm. Z jedného balenia pripravíte 30 ks medových rezov (8 x 1,5 cm) alebo 42 ks menších (4 x 2 cm).

Viac ako 50 ročný recept z môjho rodinného archívu nájdete dolu v detailoch.

Hmotnosť balenia je 420g.

Trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky. 

PL = polievková lyžica;  KL = kávová lyžička

PLNKA

  • 110g  maslo izbovej teploty
  • 110g  práškový cukor 

Vymiešajte spolu do peny.

  • 1,5 dl  mlieko
  • 1,5 PL hrubá (alebo polohrubá) múka
  • 1,5 KL vanilkový cukor

Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. 

Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.

 

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné.

Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.

Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.

Rada na záver:

Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ MÚKA, VAJCIA, cukor, 80 % stolný rastlinný margarín (rastlinné tuky palmové; rastlinný olej repkový (79,80%); voda; emulgátory: polyglycerolové esterymastných kyselín,monodyglyceridy mastných kyselína slnečnicový lecitín, jedlá soľ ( 0,25%) konzervačná látka: kyselina sorbová; regulátor kyslosti: kyselina citronová; farbivo: karotény), med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor.
Skladovanie: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu: Slovensko VIERA-NIKA s.r.o
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: