UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 20. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

Domáce medové pláty 5 ks (2100 g) veľkosť 45 x 31 cm

Kód: 4285
Platba predom (NIE na dobierku)
25,80 € / ks 23,45 € bez DPH 1,23 € / 100 g
VYPREDANÉ
Položka bola vypredaná…

Domáci medový plát veľkosť 46x34 cm je vhodný na plnenie hlavne pre tých, ktorý chcú rýchlo a veľa napiecť, ale chuť má byť taká ako robili kedysi naše staré mamy.

Z našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry, obsahujú kvalitnú múku, čerstvé vajcia aj med. Sú ručne vaľkané a preto nie sú také mäkké, ako tie ktoré kúpite v obchode. (Tie sa pripravujú z liateho, nie z vaľkaného cesta). Po naplnení originálnou plnkou pekne zmäknú a sú skrátka úžasné. 

Sú vhodné na prípravu všetkých druhov medových krémešov, alebo medových rezov. 

Viac ako 50 ročný recept na prípravu plnky (z môjho rodinného archívu) nájdete dolu pod obrázkom.

Trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.

Detailné informácie

Podrobný popis

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú kedysi robili naše babičky. 

PL = polievková lyžica

KL = kávová lyžička

SUROVINY:

vymiešajte do peny

440 g  maslo izbovej teploty

440 g  práškový cukor 

 

uvarte na kašu

6 dl  mlieko

6 PL hrubá, alebo polohrubá múka

6 KL vanilkový cukor

Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte ju postupne do vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti.

DOKONČENIE

rezy plníme nasledovne:

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Naplnené rezy mierne zaťažte, napr. knihou a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote aspoň 4-5 hodín. Potom rezy polejte čokoládovou polevou, a odložte do chladu aspoň na 1 deň. Za tú dobu rezy nasajú z krému vlhkosť a budú jemné a veľmi chutné. Stačí ich už len pokrájať na úhľadné rezy a servírovať. 

 Do medových plátov však môžete použiť aj inú osvedčenú plnku. Výborná je aj karamelová s jemne sekanými vlašskými orechami.

 

Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 6 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.

Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.

Rada na záver:

Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy.

Dodatočné parametre

Kategória: Medové pláty
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie:: PŠENIČNÁ MÚKA, VAJCIA, cukor, 80 % stolný rastlinný margarín (rastlinné tuky palmové; rastlinný olej repkový (79,80%); voda; emulgátory: polyglycerolové esterymastných kyselín,monodyglyceridy mastných kyselína slnečnicový lecitín, jedlá soľ ( 0,25%) konzervačná látka: kyselina sorbová; regulátor kyslosti: kyselina citronová; farbivo: karotény), med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor.
Skladovanie:: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu:: Slovensko
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: