UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 20. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

Domáce medové pláty číslo 0-9 (v balení 3 kusy)

Kód: 1503/0 1503/1 1503/2 1503/3 1503/4 1503/5 1503/7 1503/8 1503/6/9 Zvoľte variant
Platba predom (NIE na dobierku)
6,95 € / ks 6,32 € bez DPH 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks 2,32 € / 1 ks
VYPREDANÉ SKLADOM SKLADOM SKLADOM SKLADOM VYPREDANÉ SKLADOM SKLADOM SKLADOM Zvoľte variant
medové pláty
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Ak sú Vám 3 pláty málo a chcete vyššiu tortu, tu si môžete navoliť extra pláty:

Domáce medové pláty číslo na moderné číselné torty! 

 

Balenie obsahuje 3 kusy objednaného čísla.

Trvanlivosť : 6 mesiacov od dátumu výroby.

S našimi medovými plátmi ich urobíte raz-dva. Medové pláty pripravujeme podľa tradičnej domácej receptúry. Sú pripravené z bezlepkovej múky, čerstvých slepačích vajec a medu.

Sú ručne vaľkané a po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.

Po naplnení originálnou plnkou tieto pláty pekne zmäknú a sú skrátka úžasné.

Medové čísla majú rozmer približne:
výška 27- 28 cm
šírka od 17 do 18 cm (podľa toho aké je to číslo)
 
Inú šírku majú len tieto čísla:
číslo 1 - 12,5 cm
číslo 4 - 19 cm.
 
Viac ako 50 ročný recept na prípravu plnky z môjho rodinného archívu upravený na bezlepkovú verziu nájdete dolu v detailoch.
 
Niekedy sa stane, že aj napriek kvalitnému baleniu vám prídu medové pláty zlomené.
 
Žiaľ, je to krehký tovar a kým ich kuriér ku vám doručí, prejdú mnohými rukami pri prevzatí, triedení na páse, nakladaní a vykladaní zo zberných vozidiel, rozdelení pre jednotlivých kuriérov a naloženie do kuriérovho automobilu.  
 
Ako opraviť zlomené pláty nájdete nižšie v detailných informáciách. 
 

Detailné informácie

Podrobný popis

Naša rada ako opraviť zlomené medové pláty:
 
Zlomený plát (pláty) rozložte na rovnú plochu. Tam kde sú zlomené ich od seba trochu odtiahnite (na 2 až 3 cm). V malej miske zmiešajte rovnaké množstvo preosiateho práškového cukru a trochu zmäknutého masla. Napr. 10 g práškového cukru a 10 g masla. NEŠĽAHAJTE, LEN KRÁTKO ZMIEŠAJTE !!! Hmotu vložte do cukrárenského vrecka s hladkou špičkou a naneste ju na jednu stranu zlomeného plátu. * Druhú časť plátu len zľahka pritlačte k nastriekanému maslu.
Nechajte trochu postáť, aby maslo s cukrom medzi plátmi stvrdlo a tým ich zlepilo.  netreba dávať do chladničky. 
Týmto spôsobom sa dá opraviť aj viacnásobné zlomenie jedného medového, alebo penového plátu. 
 
Ak nemáte cukrárenské vrecko a špičku, môžete použiť obyčajný zippový, igelitové, alebo mikroténové vrecko, ktorému odstrihnete malý kúsok z jedného rohu a krém nastriekate na zlomený plát.
Ďalej pokračujte od *

Návod na prípravu medových rezov s plnkou, akú robili kedysi naše babičky. 

Ak máte intoleranciu aj na mlieko, na prípravu krému použite maslo a mlieko bez laktózy.

PL = polievková lyžica;  KL = kávová lyžička

PLNKA

  • 70g  maslo izbovej teploty
  • 70g  práškový cukor  vymiešajte spolu do peny.

Uvarte na kašu. Kašu za občasného premiešania nechajte vychladnúť. Keď je studená, pridajte do nej trochu z vymiešaného masla s cukrom dobre premiešajte a potom túto kašu postupne pridajte do zvyšného vymiešaného masla a ešte spolu dobre premiešajte. 

POSTUP PLNENIA: 

  1. medový plát tenko potrite dobrým džemom
  2. dajte prvú časť krému a rozotrite
  3. priložte druhým medovým plátom a opakujte bod 1 a 2 až kým nenaplníte všetky pláty.

Ak máte mlieko "dovolené" môžete na plnenie plátov použiť čokoládovo-tvarohový krém s mascarpone. 

Môžete spolu ohrievať v mikrovlnke za občasného premiešania (asi po 1 minúte), alebo smotanu zohrejte na horúco, zalejte ňou čokoládu a miešajte kým sa čokoláda nerozpustí. Nechajte vychladnúť.

  • 500 g mascarpone 
  • 750 g roztierateľného tvarohu z vaničky 
  • 80 g medu

Všetky suroviny spolu zmiešajte (šľahajte na pomalých otáčkach) a nakoniec zašľahajte vychladnutú čokoládu so smotanou.

 Plnku rozdeľte približne na 3 rovnaké časti a krémom naplníme po vnútornom a vonkajšom okraji. Do stredu dáme višňový gél.

DOKONČENIE:

Naplnené pláty odporúčame zaťažiť plechom alebo táckou, na ktorú položíte asi 4 kg záťaže (1 kilové balenie cukor, alebo múku) a nechajte do druhého dňa zmäknúť mimo chladničky. V lete stačí aj 5-6 hodín. Potom naplnené medové pláty dajte stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ich polejte čokoládovou polevou a pokrájajte na rezy, alebo ak ste robili tortu dozdobte ju podľa vlastnej fantázie.

 

Doba spotreby medových plátov pri bežnom skladovaní je 5 mesiacov, ak sú skladované v prostredí kde nie je sucho, tak až 9 mesiacov. Sucho pláty vysušuje, preto ak ich budete používať neskôr treba ich dobre zabaliť do hrubého igelitového vrecka, alebo do igelitovej tašky. Takto ich nechajte odložené, podľa možnosti tam, kde je vlhkejšie. Ak máte suchý byt, pláty môžu stvrdnúť aj skôr.

Vtedy odporúčame pláty pred plnením rozložiť na rovnú plochu a každý zľahka potrieť redším lekvárom (nie veľa, aby sa pláty nerozmočili). Ak je lekvár hustý zrieďte ho pred potieraním na pláty trochou prevarenej a vychladnutej vody. Po natretí lekvárom počkajte asi 5 minút a potom môžete medové pláty plniť plnkou, ktorá obsahuje aj pudingovú zložku, od ktorej pláty pekne za 1 deň zmäknú.

Dodatočné parametre

Kategória: Polotovary
Laktóza/mlieko: bez laktózy
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
Zloženie: PŠENIČNÁ MÚKA, VAJCIA, cukor, 80 % stolný rastlinný margarín (rastlinné tuky palmové; rastlinný olej repkový (79,80%); voda; emulgátory: polyglycerolové esterymastných kyselín,monodyglyceridy mastných kyselína slnečnicový lecitín, jedlá soľ ( 0,25%) konzervačná látka: kyselina sorbová; regulátor kyslosti: kyselina citronová; farbivo: karotény), med, škorica, kypriaci prášok (hydrogénuhličitan sodný), vanilkový cukor.
Skladovanie: Skladovať pri izbovej teplote. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Krajina pôvodu: Slovensko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: