Suroviny, Strana 2
- Cukrárske zmesi, múky
- Arómy a koreniny
- Ochucovacie pasty EXTRA SILNÉ
- Šľahačky, ochutené stužovače a mliečne výrobky
- Tuky a maslá
- Polevy
- Jedlé farby a fixky
- Poťahovacie a modelovacie hmoty
- Čokoláda a kakao
- Náplne, džemy, plnky
- Zmrzlinové kornútky, oblátky a trubičky
- Doplnkové suroviny
- Semienka, orechy a suché plody
- Veľké balenia na veľké pečenie
Najpredávanejšie
Zemiakové vločky 500 g.
Zemiakové vločky môžete použiť ako rýchlu a pohodlnú náhradu čerstvých zemiakov v rôznych receptoch. Je to dehydrovaný produkt vyrobený zo zemiakov. Vyrábajú sa varením, lisovaním a následným sušením zemiakovej hmoty na jemné vločky.
Váha: 500 g
Viac v detailných informáciách.
ZELENÁ (zelené jablko) jedlá prášková farba 2 g.
Na zdobenie dezertov, koláčov, cukroviniek a iných jedál môžete použiť ZELENÚ jedlú práškovú farbu, čo je druh potravinárskeho farbiva. Prášok je vyrobený z bezpečných, jedlých zložiek a je určený na to, aby dodal jedlám zelený lesk a efekt. Môže sa použiť rôznymi spôsobmi, napríklad na posypanie povrchu dezertu, nanášanie štetcom alebo zmiešaním s alkoholom či inou tekutinou, aby sa vytvorila lesklá farba na maľovanie.
Objem: 2 g
Materiál: potravinárska prachová farba
ZELENÁ jedlá prášková farba - viac v detailných informáciách
ZELENÁ (tmavá) jedlá prášková farba 2 g.
Na zdobenie dezertov, koláčov, cukroviniek a iných jedál môžete použiť Zelenú tmavú jedlú práškovú farbu, čo je druh potravinárskeho farbiva. Prášok je vyrobený z bezpečných, jedlých zložiek a je určený na to, aby dodal jedlám zelený lesk a efekt. Môže sa použiť rôznymi spôsobmi, napríklad na posypanie povrchu dezertu, nanášanie štetcom alebo zmiešaním s alkoholom či inou tekutinou, aby sa vytvorila lesklá farba na maľovanie.
Objem: 2 g
Materiál: potravinárska prachová farba
ZELENÁ TMAVÁ jedlá prášková farba - viac v detailných informáciách
Zahustené kondenzované mlieko plnotučné SLADKÉ je vyrobené z výberového plnotučného mlieka a cukru čiastočným odparením vody.
Krajina pôvodu: Česká republika
Použitie: Vhodný na výrobu cukrárskych výrobkov a na priamu konzumáciu. Vhodné aj na prípravu vianočného pečiva.
Xantánová guma zlepšuje kvalitu pečiva a pôsobí ako emulgátor a prírodný stabilizátor. Vynikajúca nielen pre prípravu bezlepkových pokrmov.
Xantánová guma na seba dobre viaže vodu. Táto vlastnosť sa využíva predovšetkým pri náhrade lepku, pretože pomáha zlepšovať vlastnosti cesta vyrobeného z bezlepkových surovín. Pečivo sa oveľa menej drobí, lepšie drží tvar, ale hlavne vydrží dlhšie vláčnejšie.
Xantánovú gumu môžete používať ako pri klasickom pečení, tak pri príprave pečiva v domácej pekárni. Pridáva sa zamiešaný do múky a môže sa použiť nielen do kysnutého cesta, ale napríklad aj do lineckého, piškótového, treného, odpaľovaného, alebo lístkového cesta.
Pri príprave bezlepkových výrobkov sa dáva 1 až 2 g xantánovej gumy na 1 kilogram všetkých suchých hmôt použitých pri príprave cesta.
Xantán sa ale dá použiť aj pri príprave dresingov, mäsových štiav a omáčok, pri zaváraní mäsa, domácej výrobe šunky, zmrzliny, alebo dokonca cukroviniek, ktoré budú mať konzistenciu "gumových medvedíkov".
Výroba gum pasty: 5g xantánovej gumy + 250g fondánu. Zmiešajte a pred použitím nechajte 20 - 30 minút odstáť.
Výroba jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 lyžičky xantánovej gumy so 4 polievkovými lyžicami vody. Čas rozpúšťania je cca 10 - 20 minút.
Ovocný gél višňa, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek.
Návod na prípravu ľahkého krému: 700 g rastlinnej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette) vychladená na 2-6°C
150 ml vody
200 g višňa gél
Správne vychladenú šľahačku šľahajte na vysokých otáčkach do polotuha. Znížte otáčky a pridajte postupne predpísané množstvo vody a šľahajte opäť len do polotuha (ako redší druh jogurtu).
Do šľahačky ručne zľahka primiešajte varechou alebo silikónovou stierkou višňový gél.
Nechajte postáť 1-3 minútky, pokiaľ krém zhustne a môžete ho použiť podľa potreby.
UPOZORNENIE: Ak by Vám zmes príliš zhustla (bola hrudkovitá ako tvaroh), pridajte podľa hustoty krému 50 až 100ml vody a krátko zľahka zamiešajte (ručne)
Výhodné veľké balenie - ovocný gél višňa, ktorý obsahuje až 60% podiel ovocia. Dajte ho napríklad do šľahačky a spravíte skvelú plnku do torty za minútku.
Návod na prípravu ľahkého krému: 700 g rastlinnej šľahačky (napr. Gamaro, Rosette) vychladená na 2-6°C
150 ml vody
200 g višňa gél
Správne vychladenú šľahačku šľahajte na vysokých otáčkach do polotuha. Znížte otáčky a pridajte postupne predpísané množstvo vody a šľahajte opäť len do polotuha (ako redší druh jogurtu).
Do šľahačky ručne zľahka primiešajte varechou alebo silikónovou stierkou višňový gél.
Nechajte postáť 1-3 minútky, pokiaľ krém zhustne a môžete ho použiť podľa potreby.
UPOZORNENIE: Ak by Vám zmes príliš zhustla (bola hrudkovitá ako tvaroh), pridajte podľa hustoty krému 50 až 100ml vody a krátko zľahka zamiešajte (ručne)
Vhodný do zákuskov, toriet, dezertov, šľahačiek.
Hmotnostný podiel ovocia v 1 kg výrobku: najmenej 780g.
VÍNOVÁ jedlá prášková farba 15 g.
Na zdobenie dezertov, koláčov, cukroviniek a iných jedál môžete použiť Vínovú jedlú práškovú farbu, čo je druh potravinárskeho farbiva. Prášok je vyrobený z bezpečných, jedlých zložiek a je určený na to, aby dodal jedlám vínový lesk a efekt. Môže sa použiť rôznymi spôsobmi, napríklad na posypanie povrchu dezertu, nanášanie štetcom alebo zmiešaním s alkoholom či inou tekutinou, aby sa vytvorila lesklá farba na maľovanie.
Objem: 15 g
Materiál: potravinárska prachová farba
VÍNOVÁ jedlá prášková farba - viac v detailných informáciách
Vínny kameň - Cream of tatrar sa využíva rovnako ako kypriaci prášok. Neobsahuje fosfáty a ťažké kovy - čo ho robí zdravšou variantou. Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.
Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe vína.
VÝHODNÉ BALENIE
Vejárové- vlnkové oblátky sú pevné a preto môžu poslúžiť aj ako "lyžička" na osviežujúcu zmrzlinu :)
Taktiež aj na zdobenie toriet, či ozdobu zmrzlinových pohárov.
Balenie obsahuje 200 ks.
Kornútky neobsahujú mlieko ani vajcia. Navyše obsahujú zdravý kokosový tuk.
TYLO je 100 % rastlinná celulóza - zahusťovadlo. Pridáva sa do poťahových a modelovacích hmôt ak chceme aby ostali tvárne no zároveň pevné. Používa sa pri výrobe gumpasty a tiež ako vynikajúce lepidlo.
Použitie (modelovacia hmota): 2 čajové lyžičky celulózy na 500 g cukrovej hmoty alebo marcipánu. Prášok sa zapracuje do modelovacej hmoty a nechá sa uležať minimálne 2 hodiny v uzatvorenom obale. Po tejto dobe bude hmota stále mäkká a môže byť vymodelovaná do akéhokoľvek tvaru. Po vymodelovaní stvrdne. Takáto hmota je ideálna pre figúrky, kvety, písmená alebo čísla, ktoré po stvrdnutí stoja.
Použitie (lepidlo): Zmiešajte pol čajovej lyžičky celulózy s trochou vody. Nechajte látku postáť aspoň 1 hodinu pred použitím.
*Topping sušienkový LOTUS 1 kg.
Sušienkový topping LOTUS, vyrobený z obľúbených karamelových sušienok Lotus Biscoff, je mimoriadne obľúbenou pochúťkou pre milovníkov sladkostí. Je to hustý, hladký a sladký toping, ktorý sa skvele hodí na zmrzlinu, palacinky, vafle, či dokonca do rôznych dezertov a pečenia. Má typickú karamelovo-škoricovú chuť, ktorá je charakteristická pre sušienky Lotus Biscoff. Toping je obľúbený pre svoju univerzálnosť a dokáže obohatiť mnohé sladké pokrmy svojou výraznou chuťou.
Balenie: 1 kg
Doba minimálnej spotreby: 31/08/2024. Takýto tovar je možné konzumovať najmenej ešte 1 mesiac po skončení minimálnej spotreby.
Topping sušienkový LOTUS - viac v detailných informáciách
Toping KARAMELOVÝ 1 kg.
Karamelový topping je obľúbenou prísadou v cukrárstve, ktorá prináša sladkú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Topping je vyrobený z karamelu a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping KARAMELOVÝ - viac v detailných informáciách
Toping JAHODOVÝ 1 kg.
Jahodový topping je obľúbenou prísadou v cukrárstve, ktorá prináša sviežu a ovocnú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Topping je vyrobený z jahôd a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping JAHODOVÝ - viac v detailných informáciách
Toping ČUČORIEDKOVÝ 1 kg.
ČUČORIEDKOVÝ topping je obľúbenou prísadou v cukrárstve, ktorá prináša sviežu a ovocnú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Topping je vyrobený z čučoriedok a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping ČUČORIEDKOVÝ - viac v detailných informáciách
Toping ČOKOLÁDOVÝ 1 kg.
Čokoládový topping je obľúbenou prísadou v cukrárstve, ktorá prináša sladkú chuť do rôznych dezertov a nápojov. Topping je vyrobený z čokolády a má mnoho využití v kuchyni, na dochutenie a dekoráciu zmrzlín, lievancov, palaciniek, zákuskov,...
Balenie: 1 kg
Toping ČOKOLÁDOVÝ - viac v detailných informáciách
Rozvažované balenie pre tých, ktorý si chcú čokoládu odskúšať alebo jednoducho nepotrebujú celé kilo či 2,5 kilové balenie.
Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou horkou chuťou kakaa vhodná na výrobu praliniek, ganache, poťahovanie, ale aj na výrobu ozdôb, šuhájd alebo mousse (peny).
VÝROBA "ČOKOLÁDOVEJ ŠKRUPINKY":
PLNENIE PRALINIEK:
UZATVÁRANIE A VYKLÁPANIE PRALINIEK:
Špeciálna žltá farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády.
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády
Špeciálna tyrkysová farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády.
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády
Špeciálna tmavo zelená farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády (pri farbení na čierno použite tmavo-hnedú horkú čokoládu).
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády.
Špeciálna farba na čokoládu s kakaovým maslom SVETLO ZELENÁ 35 g
Špeciálna farba s organickým kakaovým maslom.
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády (pri farbení na čierno použite tmavo-hnedú horkú čokoládu).
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády.
Špeciálna svetlo modrá farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády (pri farbení na čierno použite tmavo-hnedú horkú čokoládu).
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády.
Špeciálna ružová farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády.
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády
Špeciálna oranžová farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády (pri farbení na čierno použite tmavo-hnedú horkú čokoládu).
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády.
Špeciálna modrá farba s organickým kakaovým maslom
Veľa domácich cukrárok často nevie, že na farbenie pravej čokolády (ktorá obsahuje kakaové maslo), musí použiť špeciálne farby s obsahom kakaového masla. Ak by ste na farbenie čokolády použili obyčajné gélové alebo práškové farby, farba by sa zrazila a čokoládu by nezafarbila na požadovaný odtieň.
Táto farba od Sugarflair je vhodná nielen na farbenie čokolády, ale aj na dekoráciu praliniek alebo na výrobu čokoládových ozdôb. Najlepší výsledok dosiahnete použitím bielej čokolády.
Ako s farbou pracovať?
Farbu treba najprv stopiť.
Dajte ju do mikrovlnky a ohrievajte v 10-sekundových intervaloch. Premiešavajte a opakujte.
Stopenú farbu potom pridávajte do temperovanej čokolády