UPOZORNENIE: Objednávky prijaté od 23. do 29.12. budeme expedovať 27. a 30.12.2024. Objednávky prijaté od 31.12.2024 do 6.1.2025 vyexpedujeme 7.1.2025. V dňoch 7.1. až 10.1.2025 prebieha INVENTÚRA. Vaše objednávky začneme vybavovať od 13.1.2025. Tešíme sa na spoluprácu s vami aj v Novom roku 2025.

Zmes na PIŠKÓTOVÉ CESTO svetlé 4,5 kg

Kód: 3939
22,50 € / ks 20,45 € bez DPH 5 € / 1 kg
SKLADOM

Výhodné veľké balenie vo vedierku.

Špeciálna zmes na prípravu cukrárskej jemnej piškóty, akú z bežných surovín neupečiete!

Piškotová zmes je vhodná na pečenie tortových korpusov a piškótových plátov na zákusky. Odporúčame plniť šľahačkovými plnkami, ktoré zvýraznia chuť lahodnej piškóty.

 

KOĽKO PLÁTOV NAPEČIEM Z TEJTO HMOTY?

Okrúhle: 45 plátov veľkosti Ø 23 cm

Obdĺžnik: 36 tenkých plátov alebo 18 hrubších plátov veľkosti 20x30 cm. Maxi plech veľkosti 30x40 cm = 18 tenkých plátov alebo 9 hrubších plátov

 

RECEPT je nižšie na stránke v podrobnom popise.

Detailné informácie

Podrobný popis

PIŠKÓTOVÉ CESTO - základný recept

Piškóta svetlá 500g, 1kg

  • 1 kg zmesi na piškótové cesto svetlé
  • 600 g vyklepnutých vajec bez škrupiny
  • 300 ml vody
  • 80 g oleja

Všetko okrem oleja dajte do kuchynského robota a šľahajte 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Potom pridajte olej a ešte šľahajte 2 minúty.

Rúru si predhrejte na 200°C. Cesto naplňte do formy,  vložte do rúry a pečte pri teplote 190°C cca 20-25 minút(hrubé pláty a korpusy) alebo 13-15 minút (tenké pláty). Pokiaľ chcete napiecť tenké pláty na roládu alebo na dobošku, pečte pri teplote 210-220°C cca 6-7 minút.

 

Čas pečenia je orientačný a môže sa líšiť v závislosti od typu rúry (napr. pri teplovzdušnej je čas pečenia zvyčajne kratší).

Dodatočné parametre

Kategória: Veľké balenia na veľké pečenie
Vajcia: bez vajec
Sója: bez sóje
Sezam: bez sezamu
Orechy: bez orechov
Arašidy: bez arašidov
? Zloženie: PŠENIČNÁ múka, cukor, emulgátor: E472b, E477, kypriaca látka: difosforečnany, uhličitany sodné, glukózový sirup, sušené odstredené MLIEKO, PŠENIČNÝ škrob, soľ, antioxidant: kyselina citrónová, zahusťovadlo: xantánová guma, farbivo: prírodný karotén
Krajina pôvodu: Slovensko
Skladovanie: skladovať v suchu do 25°C, vždy dobre uzatvorené

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: